Mot nya äventyr med Mont Blanc

Mont Blanc | Design, Webb

Mer äventyr! Det var briefen från Mont Blanc Group, som sedan 1947 har tillverkat takboxar, takräcken och biltillbehör som passar perfekt till vardagens bestyr – men också till helgernas äventyr. Tillsammans med Johan på Mont Blanc tog vi fram ett koncept, en palett och ett illustrationsmanér som ger en större känsla av äventyr och friluftsliv.

Kollage över Mont Blancs, från sitt PIM, automatgenererade produktblad

Mer än yta – skalbar lösning för smidiga tillbehör

Lika enkelt som att använda Mont Blanc Groups takboxar och tillbehör, lika enkelt ska det vara att hantera produkterna i de interna systemen. Det var önskemålet när biltillbehörstillverkaren Mont Blanc Group kontaktade IPM. 

Efter ett grundligt förarbete presenterade vi på IPM inte bara en smidig och skalbar teknisk lösning, utan även ett helt nytt sätt för att strukturera och hantera data. Navet i webblösningen blev Pimcore – ett system som hanterar både data och redaktionellt innehåll på ett effektivt, lättintegrerat och skalbart sätt. 

Från att ha arbetat i flera olika system och plattformar kan Mont Blanc Group nu dra nytta av ett sömlöst integrerat PIM-system. Ett system som kan växa tillsammans med deras affär och där minsta ändring slår igenom överallt med ett enkelt knapptryck – klick, klart.